23 Haziran 2010 Çarşamba

SİZİN TATİLİNİZ HANGİSİ

Kışın rutinliğinden kurtulmanın zamanı geldi. Ruhun yorgunluğu ve bitkinliği sadece yaz tatili ile toparlanabilir. Masa başında plan yapanlar için yaz tatili hala soru işaretinde kalmış da olabilir.

Planlar ve programlar dâhilinde yaz tatili birçok alternatif ile toplanabilir. Parıldayan güneş, kum taneleri üzerinde yürüyüşler ile hareketli aktiviteler, ya da çok sakin bir tatil de tercih sebebi olabilir. Belki de keşiflerle dolu bir tatil planlanacaktır. Ya da kararsızlık boy göstermiş de olabilir. Ancak bu karmaşanın içerisinde kişiye özel bir tatil planı ayarlamak da mümkün.

SAKİN AMA MERAKLI
Bu tip karaktere sahip kişiler; çok kalabalık olmayan tatil yörelerini tercih etmeli. Çünkü bu kişiler arkadaş grubu ile tatil yapmak yerine eşi ya da bir arkadaşını tatil boyunca yanında görmek isteyecektir. Bunun için sohbet etme imkânı olan, doğa içerisinde bir tesis en uygun olanıdır. Gidilecek tatil yöresine göre sakin geçen gündüz programının ardından doğa ile iç içe, antik kentlerin büyülü atmosferinde tarihte yolculuğa çıkmak en keyiflisi olacaktır.

MACERAYI SEVEN
Sırt çantası ile sürekli gezen yerinde duramayan, plansız programsız tatil yapanlar için ise; deniz, kum, güneş her yerde… Şuraya buraya gideceğim programını yapmadan da yaz tatilinde bol bol denize girilebilir. Üstelik özgür ve daha rahat… Nereye gidilirse gidilsin mutlaka bir halk plajı ya da bir ücret karşılığı girilebilecek tesisler oldukça fazla. Üstelik deniz dışında farklı tatları da keşfetme imkânı ile birlikte herhangi bir tura katılmaksızın arzu edilen yerlerin keşfi bu kadar rahat bir tatil ile sağlanabilir.

KİTAP KURDU
Belki de bu yaz sadece kitap okumak, denize girmek, güneşlenmek, güzel yemekler yemek ve erkenden yatmak da tatil planına eklenebilir. Bu sayede büyük masraflardan kaçınılarak daha mütevazı bir tatil yapmak da mümkün. Bunun için uygun bütçeli bir ev kiralamak en akıllıca seçenek olacaktır. Tatilini ertesi gün ne yapacağım paniği yaşamadan geçirmek isteyenler için bu öneri ideal gibi görünüyor.

SPOR MERAKLISI
Belki de evin kütüphanesinde okunmayı bekleyen bir sürü kitap vardır. 1 hafta ya da 15 günde kim bilir kaç kitap bitirilir. Ya da kışın yoğunluğundan dolayı vakitsizlikten yapılamayan şeylere vakit ayırabilinir. Örneğin bu süre zarfında ilgi alanına girebilecek spor seçeneklerinden biri ile vaktin nasıl geçtiği anlaşılmaz bile… En basitinden kış sezonunda imrenilen deniz kenarında yapılacak gündüz yürüyüşlerini bile gerçekleştirmek bu spora dâhil bile olabilir.

ÖZGÜR RUHLU
Bu yaz bütçesi olmayanlar karamsarlığa düşmemeli. Çünkü tatil sadece uzaklara kaçmak ve çok paralar harcamaktan ibaret değildir. Deniz, kum, güneş, nereye gidilirse gidilsin kişinin hep beraberinde olacaktır. Üstelik kilometrelerce uzaklara gidilmeden… Bunun için günübirlik turlar ya da her hafta sonu düzenlenecek bir program en ideal çözüm olarak görünüyor. Üzerinde düşünüp kafa patlatmak yerine sadece plaj çantası ve birlikte olmaktan keyif alınan dostlarla da plan yapmak mükemmel bir seçenek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder